1.Definiții

Termenii si condițiile generale prevazute in continuare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri de catre Boutique Lavender si partenerii sai, prin intermediul magazinului virtual https://boutiquelavender.ro/ catre Cumparator si pot fi modificate oricand de catre Boutique Lavender fara notificare prealabila.

Astfel, urmatorii termeni vor insemna:

Cumparator – persoana fizica / persoana juridica sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.

Vanzator – Boutique Lavender, cu denumirea comerciala VALPROD UNIC SRL, avand sediul social in Str. Lalelelor 466 B, Sat Viisoara, Constanta, CUI 33413763, nr. de inregistrare la Registrul Comerțului J13/1493/2014 .

Bunuri – orice produs, inclusiv documentele si serviciile menționate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator, prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si sa faca plata acestora.

Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator.

Drepturi de Proprietate Intelectuala – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Site – domeniul https://boutiquelavender.ro/ si subdomeniile acestuia.

2.Documente Contractuale

Prin lansarea unei Comenzi electronice pe site-ul https://boutiquelavender.ro/, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail, telefon) prin care Vanzatorul isi deruleaza operațiunile. Comanda va fi compusa din urmatoarele documente:

Comanda (impreuna cu mențiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si condițiile sale specifice.

Termeni si condiții

Daca Vanzatorul confirma Comanda, acest lucru implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.
Confirmarea Comenzii se face electronic (e-mail). Prețurile produselor din comanda sunt valabile 3 zile lucratoare de la data inregistrarii comenzii. Termenii si condițiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat.

3.Obligațiile Vanzatorului

 • Vanzatorul isi va utiliza cunostințele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile care indeplinesc cerințele si specificațiile Cumparatorului exprimate in Comanda;
 • Informațiile prezentate pe site-urile Vanzatorului au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anunțare prealabila. Descrierile produselor pot fi incomplete, insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achiziționat;

4.Dreptul de proprietate intelectuala si industriala

Utilizatorul/Cumparatorul ințelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terțe parți sau va face publice nici una dintre informarile primite de la Vanzator.

Toate desenele, elementele de grafica si design care apar pe site, numele site-ului precum si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea Boutique Lavender si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

Toate elementele de conținut cum sunt descrierile, desenele, elementele de grafica si design care apar pe site, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau conținut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a Boutique Lavender, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute in acest sens in mod direct sau indirect prin licențe de utilizare si/sau publicare.

Utilizatorului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terțe parți, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui element conținut de mai sus in orice alt context decat cel original intenționat de Boutique Lavender, includerea oricarui element de conținut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Boutique Lavender asupra elementelor de conținut precum si participarea la transferul, vanzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea elementelor de conținut, decat cu acordul scris expres al Boutique Lavender.

5.Drepturile asupra conținutului site-ului

Întreg continutul site-ului si elementele de grafica, inclusiv dar fara a se limita la acestea, respectiv tot continutul in format text, precum si sursele tehnice ale tuturor serviciilor si facilitatilor prezente si viitoare – cu exceptia cazului cand este mentionat expres un alt proprietar – sursele paginilor dar si orice alt material, transmis sub orice forma de si catre Utilizatori (prin vizualizare directa pe site, prin newslettere etc.) apartin Boutique Lavender.

Continutul site-ului, indiferent de zona in care se afla in site si indiferent de tip, poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Orice utilizare de continut de catre terte persoane in alte scopuri decat cel personal, se poate face numai cu acordul scris, expres si prealabil al Boutique Lavender. Prin urmare, este interzisa copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:

(i) este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa etc.) a unor mici fragmente din articolele publicate (max. 400 de caractere), fiind obligatorie specificarea sursei informatiilor preluate, cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: nume site – link catre continutul site-ului).

(ii) sunt permise link-urile catre site-ul https://boutiquelavender.ro/, iar specificarea sursei informatiilor se va face dupa fiecare link sau in finalul articolului, dupa cum urmeaza: „Informatii furnizate prin amabilitatea Boutique Lavender – link catre continutul site-ului)

Utilizatorii se obliga sa respecte toate drepturile de autor si toate drepturile conexe acestuia si orice alte drepturi de proprietate intelectuala pe care Administratorul site-ului si partenerii sai le detin asupra/in legatura cu site-ul  https://boutiquelavender.ro/.

Boutique Lavender isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai sus. Cererile de utilizare a continutului site-ului in orice scop altul decat cel personal pot fi facute prin e-mail la adresa mail @ Boutique Lavender.ro, cu specificatia „In atentia agenției”.

Orice persoana care transmite sau publica in orice mod informatii ori materiale catre site isi asuma obligatia de a nu prejudicia in nici un mod drepturile de autor pe care o terta persoana le-ar putea invoca in legatura cu materialele si informatiile transmise in orice mod catre site, iar persoanele care expediaza in orice mod informatii ori materiale inteleg si accepta ca incalcarea in orice mod a acestei obligatii nu poate angaja in niciun mod raspunderea Boutique Lavender, ci numai raspunderea persoanelor respective.

Boutique Lavender poate derula in orice moment campanii publicitare si/sau promotii in orice sectiune din site, fara ca aceasta operatiune sa necesite acordul Utilizatorilor site-ului. Spatiile si dimensiunea campaniilor publicitare si promotiilor nu necesita acordul Utilizatorilor site-ului si pot fi schimbate oricand fara a necesita anuntarea prealabila.

Boutique Lavender nu isi asuma responsabilitatea pentru prejudiciile sau pierderile rezultate din campaniile publicitare sau promotiile organizate in site, altele decat cele organizate strict pe site.

6.Limitarea raspunderii administratorului site-ului

Boutique Lavender nu isi asuma obligatia si nu garanteaza implicit sau expres, pentru continutul site-ului, respectiv pentru continutul oferit de partenerii sai sau de Utilizatorii site-ului. Cu toate acestea, Boutique Lavender va depune toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratetea si maniera profesionista in care vor fi furnizate informatiile pe site, pentru a dobandi si mentine increderea Utilizatorilor in site. In acest sens, Boutique Lavender va incerca sa corecteze in cel mai scurt timp posibil erorile si omisiunile semnalate.

Administratorul site-ului nu ofera niciun fel de garantii pentru continutul site-ului si in nicio situatie nu poate fi tinut raspunzator pentru nicio pierdere sau prejudiciu ce ar putea rezulta din utilizarea oricarei parti/secvente/pagini de pe site sau din imposibilitatea utilizarii acesteia, indiferent de cauza acesteia ori din interpretarea eronata a oricaror prevederi ale continutului site-ului.

Informatiile furnizate prin intermediul site-ului sunt oferite cu buna-credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere. In cazul in care vreunul din articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta legii dreptului de autor, rugam Utilizatorii sa ne contacteze la adresa de e-mail office@boutiquelavender.ro, pentru a putea lua masurile ce se impun. Totodata, Utilizatorii trebuie sa aiba in vedere faptul ca informatia prezentata poate include eventuale informatii inexacte (de ex.: date de ordin tehnic sau erori de tastat). Administratorul site-ului va face toate diligentele necesare pentru a corecta in cel mai scurt timp posibil aceste aspecte.

Utilizatorii inteleg si accepta faptul ca Boutique Lavender nu garanteaza:

ca informatiile continute pe site sunt pe deplin complete;

ca informatiile introduse de Utilizatorii website-ului sunt reale, corecte si nu isi asuma raspunderea pentru modul in care vizitatorii le folosesc;

ca informatiile sau serviciile de pe site  vor satisface toate cerintele Utilizatorilor, iar pentru folosirea inadecvata a acestora Utilizatorii isi asuma intreaga responsabilitate;

pentru rezultatele obtinute de Utilizatori ca urmare a folosirii informatiilor sau serviciilor disponibile prin intermediul site-ului utilizarea informatiilor si a serviciilor facandu-se de catre Utilizatori pe propria raspundere;

ca serviciile disponibile prin intermediul site-ului vor functiona constant, neintrerupt, fara erori – fata de acest aspect, Boutique Lavender nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele pagube pe care Utilizatorii le-ar putea avea din cauza nefunctionarii temporare sau defectuoase a site-ului sau pentru folosirea informatiilor obtinute prin utilizarea link-urilor de pe site catre alte site-uri (utilizarea lor este la latitudinea Utilizatorilor).

De asemenea, Utilizatorii inteleg si accepta faptul ca Boutique Lavender nu este responsabila pentru eventuale inadvertente, erori sau omisiuni in cadrul informatiilor furnizate pe site de catre Utilizatori. Totodata, Utilizatorii inteleg si accepta ca Boutique Lavender este absolvita de orice raspundere pentru mesajele publicitare postate pe site sau prin intermediul serviciilor oferite prin site, precum si pentru bunurile sau serviciile furnizate de catre autorii acestor mesaje publicitare. In mod expres, Utilizatorii site-ului sunt de acord sa exonereze de raspundere Boutique Lavender pentru orice actiune judiciara sau extrajudiciara, care provine ca urmare a utilizarii incorecte sau frauduloase a site-ului.

Pentru cazuri de forta majora, Boutique Lavender si/sau operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai, este exonerata total de orice raspundere. Cazurile de forta majora includ, dar nu se limiteaza la, erori de functionare ale echipamentului tehnic al Boutique Lavender, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele Site-ului, erorile de operare, etc.

Utilizatorii sunt de acord sa protejeze si sa asigure Boutique Lavender si/sau pe operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai de si impotriva oricaror cereri, pretentii, actiuni, impuneri, pierderi, daune, costuri (incluzand, fara nici un fel de limitare, onorariile avocatilor), cheltuieli, judecati, decizii, amenzi, regularizari sau alte obligatii rezultate sau relationate cu orice alta actiune a Utilizatorilor in legatura cu utilizarea site-ului sau a serviciilor oferite prin intermediul acestuia.

Boutique Lavender nu ofera nicio garantie, nici in mod expres si nici implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la functionarea site-ului https://boutiquelavender.ro/, informatia, continutul, materialele sau produsele de pe site, precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si aplicarea informatiilor se face pe propriul lor risc.

7.Abonarea Utilizatorilor la newslwettere si alerte

Utilizatorii site-ului au posibilitatea de a primi newslettere si alerte prin posta electronica, existand posibilitatea ca Utilizatorii sa poata opta oricand pentru varianta de a nu mai primi astfel de notificari, cu un singur click pe link-ul de dezabonare din newsletter/alerta primita pe mailul introdus explicit la abonare.

Fata de faptul ca accesul la produsele oferite prin intermediul site-ului se realizeaza prin intermediul unui cont activ, asadar pe baza unui nume de utilizator si a unei parole, recomandam Utilizatorilor ca aceste elemente sa nu fie dezvaluite unor terte persoane, chiar daca acestea afirma ca va contacteaza din partea site-ului.

De asemenea, in vederea asigurarii unui nivel sporit de securitate, la sfarsitul vizitei pe site recomandam inchiderea ferestrei browser-ului in care s-a lucrat sau click pe „Sign out”/”Log off” in pagina vizitata.

8.Politica de cookie-uri

Un cookie este un fişier text care conţine mici fragmente de informaţii trimise navigatorului tau şi memorate in computerul, telefonul tau mobil sau alt dispozitiv, atunci cand vizitezi un site. Acest fişier cookie trimite informaţii inapoi catre site ori de cate ori il revizitezi.

Cookie-urile pot fi permanente (cunoscute drept cookie-uri persistente), care raman in computerul tau pana cand le ştergi, sau temporare (cunoscute drept cookie-uri pentru sesiune) care sunt valabile doar pana cand inchizi fereastra navigatorului tau. Cookie-urile pot fi ale parţii-gazda (first-party), care sunt configurate de site-ul pe care il vizitezi, sau ale unor parţi terţe, care sunt configurate de un site diferit de cel pe care il vizitezi.

Cum utilizeaza Boutique Lavender cookie-urile?

Utilizam cookie-urile pentru a imbunataţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta sa navighezi mai eficient de la o pagina la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, in general, pentru a imbunataţi experienţa utilizatorilor. Cookie-urile pe care le folosim pe site-urile noastre pot fi din urmatoarele categorii:

 • Cookie-uri strict necesare:

Aceste cookie-uri sunt esenţiale pentru ca tu sa poţi naviga pe site şi sa foloseşti serviciile pe care le-ai solicitat, cum ar fi accesarea zonelor sigure ale site-ului.

Folosim acest tip de cookie-uri pentru a administra inregistrarea şi autentificarea utilizatorului. Fara aceste cookie-uri, serviciile pe care le-ai solicitat nu pot fi furnizate. Aceste cookie-uri sunt ale parţii-gazda (first-party) şi pot fi permanente sau temporare. Pe scurt, site-urile noastre nu vor funcţiona corespunzator fara aceste cookie-uri.

 • Cookie-uri pentru performanţa:

Aceste cookie-uri colecteaza informaţii despre cum utilizeaza vizitatorii un site, de exemplu care sunt paginile cele mai vizitate. Aceste cookie-uri nu colecteaza informaţii care identifica vizitatori individuali. Toate informaţiile colectate de aceste cookie-uri sunt cumulate şi anonime.

Folosim aceste cookie-uri pentru a:

realiza statistici despre cum sunt utilizate site-urile noastre

masura impactul campaniilor noastre publicitare.

Aceste cookie-uri pot fi permanente sau temporare, ale parţii-gazda sau ale unor parţi terţe. Pe scurt, aceste cookie-uri colecteaza informaţii anonime despre paginile vizitate şi reclamele vizualizate.

 • Cookie-uri pentru funcţionalitate:

Aceste cookie-uri permit unui site sa memoreze lucrurile alese de tine (cum ar fi numele de utilizator, limba sau ţara in care te afli) şi ofera opţiuni imbunataţite, mai personale. Aceste cookie-uri pot fi de asemenea utilizate pentru a furniza servicii pe care le-ai solicitat, cum ar fi vizionarea unui videoclip sau comentariul pe un blog. Informaţiile utilizate de aceste cookie-uri sunt anonimizate şi ele nu pot inregistra activitaţile tale de navigare pe alte site-uri.

Folosim aceste cookie-uri pentru a:

 • memora daca ai beneficiat deja de un anumit serviciu
 • imbunataţi experienţa in general pe tot site-ul, memorand preferinţele tale.
 • Cookie-uri pentru publicitate:

Aceste cookie-uri sunt utilizate pentru a limita de cate ori vezi o reclama, precum şi pentru a masura impactul campaniilor publicitare.

Cookie-urile pentru publicitate sunt folosite pentru a gestiona publicitatea pe tot site-ul.

Cookie-urile pentru publicitate sunt plasate de terţe parţi, cum ar fi companiile de publicitate şi agenţii lor, şi pot fi cookie-uri permanente sau temporare. Pe scurt, ele sunt legate de serviciile de publicitate furnizate pe site-ul nostru de terţe parţi.

 • Cookie-uri pentru sociale:

– aceste cookies sunt folosite de retelele de socializare (Facebook, Twitter, Google+, YouTube, Instagram, Pinterest, etc) si permit distribuirea continutului de pe https://boutiquelavender.ro/ pe respectivele retele. Boutique Lavender.ro nu controleaza aceste cookies, deci, pentru mai multe informatii despre cum functioneaza, te rugam sa verifici paginile retelelor de socializare.

Cum sa administrezi & ştergi cookie-uri

Daca vrei sa impui restricţii, sa blochezi sau sa ştergi fişiere cookie, poţi s-o faci modificand setarile navigatorului tau de web. Utilizarea https://boutiquelavender.ro/ fara respingerea cookie-urilor sau a tehnologiilor similare denota consimţamantul vizitatorilor pentru utilizarea de catre noi a unor astfel de tehnologii şi pentru prelucrarea informaţiilor.

9.Facturare si plați

Prețul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile livrate, obligația Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația in vigoare.

Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligațiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informațiile si documentele aferente fiecarei Comenzi existente in Cont.

Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile si in format electronic prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail menționata in Contul sau.

10.Responsabilitați

 • Vanzatorulse obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.
 • Vanzatorulse elibereaza de riscurile si responsabilitațile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.
 • Vanzatorulva asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insoțitoare.
 • Vanzatorulnu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terța parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligațiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor. Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractanții si/sau partenerii sai de orice fel implicați in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligațiile contractuale.
 • Vanzatorulnu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site. Imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile si descrierile expuse pe site in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor si design-ului fara notificare prealabila. Vanzatorul isi rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice informație de pe site fara notificare prealabila.
 • Vanzatorulnu garanteaza disponibilitatea in stoc a produselor afisate, motiv pentru care va avea dreptul de a nu livra parțial sau integral o anumita comanda in cazul in care anumite produse nu mai apar in oferta curenta sau nu sunt disponibile.
 • În cazul in care prețurile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, Vanzatorulisi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunța clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, daca livrarea nu s-a efectuat inca.
 • Vanzatorulnu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncționarii site-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii anumitor link-uri publicate pe site.
 • Valoareamaxima a obligațiilor Vanzatorului fața de orice client in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor incasate de Vanzator de la clientul respectiv.
 • Produsele comercializate pe site sunt destinate utilizarii personale, iar revanzarea acestora este strict interzisa, conform Codului Fiscal.

11.Livrarea produselor

Livrarea nu este gratuita si se face prin curier rapid asa cum este descrisa in secțiunea “Livrari”.

Produsele noastre sunt realizate cateodata pe baza de comanda, ceea ce face ca durata de producție si livrare sa fie de pana la 14 zile lucratoare incepand cu ziua procesarii comenzii.

Comenzile sunt procesate cat mai curand dupa plasarea comenzii, in intervalul Luni – Vineri 10:00-18:00. În cazul comenzilor plasate in afara orelor de program (Luni – Vineri 10:00-18:00) sau in weekend, acestea vor fi procesate in prima zi lucratoare. De sarbatori si in perioadele de reduceri, termenul de livrare se poate prelungi.

Daca pachetul nu poate fi livrat (destinatarul nu raspunde, adresa specificata de dumneavoastra este gresita etc), veți fi contactat telefonic de catre curier. Daca nu se poate lua contact cu destinatarul, coletele raman la curierul zonal 7 zile, dupa care revin la Expeditor.

Nu suntem raspunzatori pentru expedieri intarziate, pierderea, distrugerea, deteriorarea, ne livrarea sau livrarea gresita a unei expedieri sau a unei parți din aceasta in cazul in care sunt generate de urmatoarele situații/circumstanțe independente de voința noastra, dar nelimitandu-se la acestea:

– blocaje rutiere (caderi de copaci, stanci, coliziuni in lanț), surpari de teren in apropierea soselei;

– caderi de poduri, astupari de tunele montane, deraierea trenurilor in apropierea soselei, blocari naturale, greve neautorizate, revolte spontane regionale, condiții meteorologice nefavorabile bunei desfasurari a itinerariului propus;

– cauze naturale: seisme, cataclisme, furtuni devastatoare, tornade, incendii naturale, inundații, deversari de fluvii, parasiri de albii etc;

– cauze umane: starea de razboi, starea de asediu, etatizarea forțata (trecerea in proprietatea statului), revoluții, revolte populare etc;

– nerespectarea comenzilor de catre furnizori si terți.

 

 

12.Acceptarea

Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile sunt conforme cu caracteristicile tehnice menționate in Comanda. În cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate nu sunt conforme specificațiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele. De asemenea, pentru produsele vandute si livrate de Boutique Lavender, Cumparatorul beneficiaza de returul produselor in 14 zile.

13.Transferul proprietații

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea plații din partea Cumparatorului in locația indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). În cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnarea de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

14.Returnarea produselor

Cumparatorul poate solicita returnarea produselor in urmatoarele situații:

Coletele prezinta deteriorari severe;

Produsele au fost livrate / facturate gresit. Livrarea altor produse decat cele solicitate trebuie semnalata imediat. Cumparatorul poate solicita returnarea acestuia pentru inlocuire, iar daca produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plati diferența, respectiv daca valoarea este mai mica, va primi o rambursare parțiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de client.

Produsele prezinta defecte de fabricație;

Cumparatorul are dreptul sa notifice in scris Vanzatorului ca renunța la cumparare, fara penalitați şi fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului. De asemenea, in conformitate cu art. 7 alin. 1 din O.G. 130/2000, Cumparatorul are dreptul de a denunța unilateral contractul la distanța, in scris, in termen de 14 zile de la data primirii produsului/produselor, fara penalitați si fara invocarea vreunui motiv. În acest caz, cheltuielile directe de returnare a produselor vor cadea, conform legii, in sarcina Cumparatorului.

Produsele trebuie sa fie returnate in ambalajul original, cu factura atasata, sa nu prezinte urme de uzura fizica sau deteriorare.

Produsele personalizate nu pot fi returnate. Va rugam sa aveți in vedere ca aceste produse sunt create dupa configurațiile specificate de dumneavoastra, deci nu pot fi schimbate sau returnate.

Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, Cumparatorul va plati diferența, respectiv daca valoarea este mai mica, va primi o rambursare parțiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de Cumparator. În cazul in care produsele a caror returnare se solicita prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.

În cazul exercitarii dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face prin virament bancar in contul indicat de Cumparator in cel mult 14 de zile de la primirea produsului returnat.

15.Prelucrarea datelor cu caracter personal

Pentru a asigura respectarea dreptului utilizatorilor site-ului la protecția datelor cu caracter personal, am implementat masuri specifice de protecție, luand in considerare legislația romana, precum si cerințele stabilite de Regulamentul (UE) 2017/679 –  aplicabil in intreaga Uniune Europeana incepand cu data de 25 mai 2018 („Regulamentul”).

Datele cu caracter personal reprezinta orice informație prin care dvs. puteți fi identificat, in special printr-un element de identificare cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online sau unul sau mai multe elemente aflate in legatura cu identitatea dvs. fizica, fiziologica, genetica, psihica, economica, culturala sau sociala.

Societatea noastra ia toate masurile necesare pentru a asigura respectarea dreptului dvs. la protecția datelor cu caracter personal, iar prezentele condiţii reprezinta notificareastabilita de art. 13 sau 14 din Regulament prin care  explicam de ce colectam datele dvs. cu caracter personal, modul in care protejam aceste date, precum si care sunt drepturile dvs. in legatura cu aceasta colectare de date.

Va incurajam sa citiți cu atenție documentul si sa ne solicitați orice informație suplimentara sau orice lamurire pe care o considerați necesara, cu privire la conținutul acestei informari.

1) Considerații generale privind datele dumneavoastra personale

In conformitate cu Regulamentul (UE) 2017/679, Boutique Lavender va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de Utilizatori. Prin Termeni si Conditii Utilizatorii sunt informati ca datele personale pe care le furnizeaza urmeaza a fi prelucrate in scopul oferirii in conditii optime de catre Boutique Lavender a serviciilor pe internet, a serviciilor de furnizare bunuri si servicii, a serviciilor de reclama, marketing si publicitate si a serviciilor de statistica.

Boutique Lavender realizeaza urmatoarele operaţiuni de prelucrare: colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea si, in unele cazuri, transmiterea catre terti, in baza exclusiva si reglementata a unui contract comercial care asigura securitatea si confidentialitatea datelor, precum si respectarea drepturilor utilizatorului, a datelor personale ale Utilizatorilor site-ului pentru a administra, mentine, imbunatati si obtine informaţii cu privire la serviciile pe care le ofera, precum si pentru a preveni erori si scurgeri de informatii prin reteaua IT proprie, incalcari ale legii sau termenilor contractuali.

Datele personale ce urmeaza a fi colectate vor putea fi folosite, inclusiv prin crearea automata de profiluri (pentru acei Utilizatori care şi-au exprimat consimţamantul explicit) si pentru a personaliza intr-un grad cat mai mare serviciile oferite Utilizatorilor prin intermediul site-ului precum si in scopuri de marketing. Crearea automata de profiluri nu va viza datele minorilor, datele personale ale acestora nefiind prelucrate in acest scop.

Datele personale vor fi furnizate de catre Utilizatori, la optiunea lor proprie, in momentul crearii unui cont valabil pe site sau abonarii la un serviciu disponibil pe site, pentru a beneficia de serviciile si produsele oferite prin intermediul acestuia. La inregistrarea in site sunt solicitate Utilizatorului anumite date personale, precum numele si prenumele, sexul, data nasterii, adresa de e-mail, telefon, profesie, obisnuinte/preferinte/comportament, dar si alte informatii cu caracter personal.

Utilizatorul este singurul raspunzator de toate datele furnizate la momentul crearii contului de utilizator pe site. Pentru confirmarea datelor si contului, Utilizatorul va fi anuntat la adresa de e-mail declarata la crearea contului. Acest e-mail de confirmare are rolul stoparii actiunilor frauduloase ale unor utilizatori care folosesc adrese de e-mail ale altor persoane pentru a crea conturi fictive. Daca primiti un asemenea mesaj, in conditiile in care nu v-ati inregistrat personal pe site va rugam sa ne trimiteti un e-mail la adresa office@boutiquelavender.ro pentru a sterge contul respectiv in maximum 3 zile lucratoare. E-mailul va conţine, in format pdf şi versiunea in vigoare a prezentului Contract.

Formularul de profil al Utilizatorului contine campuri care pot fi editate in cazul in care se doreste modificarea sau completarea datelor furnizate la crearea contului.

Utilizatorul nu este obligat sa furnizeze aceste date, ele fiind necesare i) evidentei despre folosirea site-ului si ii) al oferirii in conditii optime a serviciilor prin intermediul acestuia, pentru aducerea la cunostinta a campaniilor promotionale, in scop de reclama, pentru actiuni de marketing si publicitate personalizate si pentru accesul Utilizatorului la facilitati suplimentare. Refuzul Utilizatorului de a furniza datele solicitate determina neparticiparea la actiunile promotionale organizate prin intermediul site-ului si nefolosirea facilitatilor, serviciilor suplimentare oferite exclusiv Utilizatorilor cu un cont in acest website.

Website-ul va putea fi utilizat şi daca Utilizatorul decide sa nu creeze un profil prin furnizarea datelor personale, cu excepţiile stabilite in cadrul Politicii de Cookies (parte integranta a prezentului Contract)

Conform Regulamentul (UE) 2017/679 si Legii nr. 677/2001, Utilizatorii beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, Utilizatorii au dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care ii privesc si sa solicite stergerea datelor.

Pentru exercitarea acestor drepturi, Utilizatorii pot face o cerere in scris in acest sens, pe care o vor trimite prin e-mail la adresa office@boutiquelavender.ro cu specificația „Solicitare date cu caracter personal”.

Site-ul se angajeaza sa nu trimita mesaje spam (mesaje comerciale pentru care nu are acceptul prealabil explicit al Utilizatorului) si sa intreprinda toate mijloacele tehnice accesibile pentru a asigura securitatea si confidențialitatea datelor utilizatorului.

Site-ul isi rezerva dreptul de a desființa, fara aviz prealabil, conturile si accesul membrilor care incalca Termenii si condițiile, care intreprind activitați dovedite de frauda, calomnie sau atac la securitatea si confidențialitatea informațiilor din cadrul site-ului sau a companiei operatoare a site-ului.

2) Datele avand caracter personal pe care le colectam, temeiurile colectarii si scopurile colectarii

În cadrul raportului de comunicare online stabilit intre site si utilizator, colectam si prelucram datele dvs. avand caracter personal, colectarea si prelucrarea acestor date fiind necesara furnizarii de conținut informativ si promoțional catre utilizator, in urma completarii, de catre acesta, a datelor cu caracter personal in mod voluntar, in cadrul site-ului, prin accesarea uneia sau mai multora dintre secțiunile: creare cont, actualizare cont, abonare la newsletter, completare chestionar online, completare formular online, pentru obținerea de informații personalizate sau beneficii comerciale, in cadrul campaniilor promovate pe site.

Temeiurile colectarii de date cu caracter personal pe site pot fi urmatoarele:

 1. persoana vizata si-a dat consimțamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice
 2. prelucrarea este necesara pentru executarea unui contract la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract.
 3. prelucrarea este necesara in vederea indeplinirii unei obligații legale care ii revine operatorului.
 4. prelucrarea este necesara pentru a proteja interesele vitale ale persoanei vizate sau ale altei persoane fizice
 5. prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau care rezulta in exercitarea autoritații publice cu care este investit operatorul.
 6. prelucrarea este necesara in scopul intereselor legitime urmarite de operator sau de o parte terța, cu excepția cazului in care prevaleaza interesele sau drepturile si libertațile fundamentale ale persoanei vizate, care necesita protejarea datelor cu caracter personal, in special atunci cand persoana vizata este un copil.

În enumerarile de mai jos va prezentam in mod detaliat ce date cu caracter personal colectate precum si temeiul, scopul si durata colectarii acestora.  Furnizarea datelor indicate mai jos nu este obligatorie pentru a vizualiza Website-ul, cu excepția celor care vizeaza Cookies.

Datele indicate sunt necesare numai pentru a presta servicii specifice pentru Utilizatorii care le transmit.

Date avand caracter personal pe care le colectam: 

Nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, date de localizare geografica, adresa de corespondenta, link profiluri social media

Temeiurile colectarii acestor date: 1), 6)

Scopurile colectarii datelor avand caracter personal: 

Pentru furnizarea accesului la conținut si raspunsuri la intrebari si solicitari transmise de catre utilizator online, pentru transmiterea de comunicari, oferte si beneficii constand in acces la servicii si produse

Modalitatea si perioada de colectare a datelor: 

In cadrul bazei de date securizate, pana la exprimarea dorinței explicite de stergere de catre utilizator sau pana la 10 ani de la ultima activitate a utilizatorului pe site. Dupa cei 10 ani, datele vor fi anonimitate electronic.

Date avand caracter personal pe care le colectam: 

Cookies, marcaje de timp (data si ora accesarii), istoricul navigarii pe site

Temeiurile colectarii acestor date: 

1), 6)

Scopurile colectarii datelor avand caracter personal: 

Pentru monitorizarea traficului site-ului si a istoricului accesarilor acestuia, pentru realizarea ierarhiei de conținut si identificarea conținutului cel mai relevant pentru utilizator.

Modalitatea si perioada de colectare a datelor:

În cadrul bazei de date securizate, pana la exprimarea dorinței explicite de stergere de catre utilizator sau pana la 10 ani de la ultima activitate a utilizatorului pe site. Dupa cei 10 ani, datele vor fi anonimitate electronic.

 

3) Modul de pastrare a datelor dvs. avand caracter personal, locație, perioada de pastrare

Vom stoca datele dvs. cu caracter personal pentru o perioada care nu depaseste perioada necesara indeplinirii scopurilor in care sunt prelucrate datele, iar, in cazurile in care avem o obligația legala de a pastra datele dvs. cu caracter personal o anumita perioada de timp, perioada de pastrare va fi cea prevazuta de lege. În funcție de situația concreta, aceasta perioada va varia, putand fi cuprinsa intre 1 zi si 10 ani.

Pentru o buna ințelegere a modului de pastrare, a locației in care datele dvs. cu caracter personal vor fi pastrate si a perioadei exacte pentru care aceste date vor fi pastrate in evidențele sau in sistemele noastre, va rugam sa consultați tabelul de mai sus.

În scopul garantarii dreptului utilizatorului de a fi protejat in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal, implementam, pentru anumite categorii de date avand un caracter sensibil sau care sunt apte sa afecteze drepturile intr-o maniera semnificativa, masuri speciale de natura tehnica si organizatorica, care sa protejeze aceste categorii de date cu caracter personal.

4) Drepturile utilizatorilor cu privire la datele cu caracter personal si exercitarea acestora

În vederea protejarii la un standard cat mai ridicat a datelor utilizatorul are serie de drepturi reglementate de lege, pe care le prezentam pe scurt in cele ce urmeaza, rugandu-va ca pentru orice detalii suplimentare sa nu ezitați sa contactați responsabilul cu protecția datelor cu caracter personal din cadrul Societații noastre, utilizand detaliile de contact urmatoare: office@boutiquelavender.ro, Str. Lalelelor 466 B, Sat Viisoara, Constanta, telefon 0761264815.

  • Dreptul de acces

Utilizatorul are dreptul de a obține accesul la datele sale cu caracter personal pe care le prelucram, precum si dreptul de a obține copii ale acestora. La solicitarea utilizatorului, prima astfel de copie va va fi oferita de catre noi in mod gratuit, urmand ca eventualele copii suplimentare pe care le veți solicita sa poata fi supuse unei taxe corespunzatoare efortului necesar de extragere si formatare pentru transmitere. Copia datelor avand caracter personal va poate fi oferita fie in format electronic, fie in format fizic, in funcție de solicitarea dvs. şi de natura datei solicitate. Pentru solicitarea informațiilor despre datele cu caracter personal existente in site, precum si pentru a solicita stergerea parțiala sau totala a acestor date, este nevoie sa fie adresata cererea folosind adresa de e-mail office@boutiquelavender.ro sau sa fie expediata o scrisoare prin posta sau curierat la sediul social al Boutique Lavender.

De asemenea, utilizatorul are dreptul sa obțina orice informații suplimentare relevante (cum ar fi motivul prelucrarii datelor cu caracter personal, categoriile de date cu caracter personal pe care le colectam, informații privind prelucrarea si divulgarea acestor date si orice alte asemenea informații).

  • Dreptul la rectificarea datelor

Utilizatorul are dreptul de a obține rectificarea oricaror inexactitați ce vizeaza datele sale cu caracter personal prelucrate de catre noi. De asemenea, are dreptul de a obține completarea oricaror date cu caracter personal care sunt incomplete. Orice utilizator este incurajat sa contacteze site-ul la adresa office@boutiquelavender.ro ori de cate ori observa ca exista o inexactitate in privința datelor sale cu caracter personal sau ca datele sale cu caracter personal prelucrate de catre Boutique Lavender sunt incomplete.

  • Dreptul la stergerea datelor

Utilizatorul are dreptul la stergerea datelor avand caracter personal. Acest drept nu este un drept absolut, ceea ce inseamna ca legea instituie anumite limitari in privința exercitarii acestui drept („dreptul de a fi uitat„).

  • Dreptul la restricționarea prelucrarii datelor

Utilizatorul are dreptul de a obține restricționarea prelucrarii datelor sale cu caracter personal pe care le colectam si prelucram, in special in cazul in care contesta exactitatea datelor, in cazul in care prelucrarea datelor este ilegala ori in cazul in care prelucrarea acestor date nu mai este necesara, potrivit legii.

  • Dreptul de a obiecta

Utilizatorul are dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor avand caracter personal de catre noi, in special in cazul in care prelucrarea se realizeaza in scopuri de marketing sau din motive legate de situația particulara in care se afla acesta, caz in care datele acestuia trebuie anonimitate in cel mai scurt timp de la sesizarea obiectarii din baza de date a site-ului si anonimizarea acestora trebuie confirmata utilizatorului.

  • Dreptul la retragerea consimțamantului

Pentru datele cu caracter personal prelucrate pe baza consimțamantului, utilizatorul are dreptul de a isi retrage consimțamantul in orice moment, la fel de usor cum l-a si acordat inițial. Retragerea consimțamantului nu va afecta insa legalitatea prelucrarii datelor pe care am realizat-o inainte de retragerea consimțamantului. Dreptul la retragerea consimțamantului nu este unul absolut, ceea ce inseamna ca exista cazuri in care datele nu vor fi sterse ca urmare a retragerii consimțamantului (de exemplu in cazul in care datele avand caracter personal sunt folosite pentru ca site-ul sa se conformeze unei obligații legale). Aplicarea retragerii consimțamantului se aplica din momentul inregistrarii acesteia si operarea retragerii consimțamantului se va realiza in maximum 3 zile lucratoare de la inregistrare.

  • Dreptul de a depune o plangere in fața autoritații competente

Utilizatorul are dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Naționala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu referire la aspectele ce privesc prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Societatea noastra.

  • Procesul decizional automatizat, inclusiv crearea de profiluri si dreptul de a solicita ca deciziile bazate pe prelucrarea automata a datelor  sau care  afecteaza intr-o masura semnificativa sa fie luate de persoane fizice, nu exclusiv de computere

Datele cu caracter personal sunt colectate si prelucrate printr-un proces decizional automatizat in vederea personalizarii informațiilor şi comunicarilor comerciale adresare dumneavoastra. Procesul decizional automatizat ce implica datele de sanatate are la baza consimțamantul dumneavoastra expres.

În cadrul acestor procese datele dumneavoastra sunt protejate prin masuri de securizare speciala de tipul criptarii datelor si securitații avansate la nivel de server al bazei de date.

Aveți dreptul de a solicita modificarea modului in care sunt prelucrate automat datele dumneavoastra personale, solicitand verificarea procesului automatizat prin intervenție umana. În acest scop va rugam sa ne contactați la adresa de email office@boutiquelavender.ro.

5) Exercitarea drepturilor

Pentru ca utilizatorul sa isi poata exercita drepturile precizate mai sus, pentru a ne adresa orice intrebare referitoare la aceste drepturi sau pentru a ne cere lamuriri cu privire la oricare dintre prevederile acestei informari, va rugam sa ne contactați oricand, utilizand informațiile de contact.

Cum se pot transmite cererile sau plangerile – persoana de contact

Pentru a afla mai multe informații cu privire la datele cu caracter personal, cu privire la modul in care datele sunt colectate, prelucrate si protejate sau pentru a cere orice lamuriri referitoare la cele menționate in acesti Temeri si Condiții orice utilizator poate contacta la orice moment responsabilul cu protecția datelor cu caracter personal din cadrul companiei, adresandu-se prin mail la office@boutiquelavender.ro sau prin corespondenta postala la Str. Lalelelor 466 B, Sat Viisoara, Constanta.

16 Forța majora

Nici una din parți nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forța majora. Forța majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului parților si care nu poate fi evitat.

17.Legea aplicabila

Prezentul contract este supus legii Romane. Eventualele litigii aparute intre Boutique Lavender si utilizatori/clienți/cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecatoresti Romane competente.

18. Oferte speciale

Boutique Lavender nu are in desfasurare campanii cu oferte speciale.

 

19. Modificarea termenilor si condițiilor

Boutique Lavender are dreptul de a modifica oricand si in orice mod oricare dintre prevederile cuprinse in Termeni si condiții sau Termenii si Condițiile in intregime, fara nicio notificare prealabila si fara a fi obligata sa indeplineasca vreo alta formalitate fata de Utilizatori. Orice modificare este acceptata deplin si necondiționat de catre Utilizatorii site-ului prin simpla utilizare sau accesare a site-ului sau a oricarei facilitați oferite de site, intervenite oricand dupa operarea modificarii, iar neacceptarea oricarei modificari atrage obligația respectivului Utilizator de a inceta de indata accesarea site-ului si/sau utilizarea in orice mod a serviciilor oferite prin intermediul acestuia.