Boutique Lavender

Blog

Articol

Cateva aspecte despre plantarea lavandei

Daca doresti sa plantezi lavanda, iata cateva aspecte pe care ar trebui sa le iei in considerare

    Lavanda este o planta perena care va rezista cativa ani in conditii potrivite.Datorita originii sale mediteraneene,lavandei ii place soarele fierbinte si solul uscat.Cultivarea lavandei este usoara si plina de satisfactii.Aceasta poate fi cultivata in paturi de gradina sau in ghivece.

     Sfaturi de plantare :

  Cumparati plante sanatoase de lavanda pentru gradina dumnavoastra. De obicei lavanda se planteaza primavera devreme sau toamna tarziu pentru a fii siguri ca planta se prinde.

   Alegerea locului portivit : Lavanda prefera un loc insorit si bine drenat.Agigura-te ca alegi un loc cu expunere la soare direct pentru cel putin 6-8 ore /zi.Solul ar trebui sa fie bine drenat, evitandu-se zonele cu acumulare excesiva de apa. Va recomdam, de asemenea sa verificati si ph-ul solului; daca este prea acid planta nu va supravietui pe termen lung.

    La plantare, realizati o gaura circulara avand o adancime de aprox 20 cm, adaugati butasul de lavanda si apoi acoperiti cu pamant. Ideal ar fi sa tasati putin pamantul . Udati lavanda foarte putin la plantare. De asemenea asigurati-va ca spatille intre plante sunt suficient de mari pentru a permite cresterea si dezvoltarea adecvata. Este foarte important sa nu exagerezi cu udarea, deoarece solul excesiv de umed poate duce la putrezirea radacinilor. Uda planta doar atunci cand solul este uscat in mod semnificativ.

Ingrijirea generala: Indeparteaza periodic buruienile din jurul plantelor. Desi plantele de lavanda sunt taiate in mod regulat prin simpla recoltare a florilor ,va recomandam putina teiere de primavera pentru a a mentine planta bine formata si a incuraja o noua crestere.

Distribuie pe: